TIC Litija

Turistično informacijski center Litija

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

Družinsko gledališče Kolenc je prvo pedagoško gledališče na Slovenskem. S pomočjo umetnosti in narave ustvarja edinstvena gledališka doživetja. Med otroci na ta način poglablja zavedanje o pomenu trajnostnega sobivanja z naravo in z vsemi bitji, ki jo sestavljajo. Z naravo, umetnostjo in animacijo tako budi ljubezen, sprejemanje raznolikosti in pozitivno dojemanja sveta.

DOMAČIJA SMRČKOV BRLOG

 

Smrčkov brlog je domačija na obrobju mesta s ponudbo nepozabnih doživetij, povezanih s konji in drugimi živalmi v mini živalskem vrtu. Organizirajo praznovanja rojstnih dni, otroške delavnice, poletne tabore in druge zabavne dogodke. Odlična zabava za ljubitelje živali!

CENTER ZA ZUNANJO UREDITEV – HIŠA IDEJ IN POVEZOVANJ

 

V Centru za zunanjo ureditev je vse povezano z lesom. Oglejte si stalno razstavo slovenskih drevesnih vrst, razstavo tisoč piščali slovenskih lesarskih srednjih šol in galerijo celostnih zunanjih ureditev. Spoznajte razvojno vizijo za inovativnost nagrajene vasi Velika Preska, skozi katero se sprehodite po najvišje ležečem lesenem pločniku v Sloveniji.

STALNA ZBIRKA SAVSKIH PRODNIKOV

 

V skoraj 400 milijonih let burne geološke zgodovine je v porečju reke Save nastalo več kot 1.200 različnih vrst kamnin. Več kot 300 primerkov je na ogled v gasilskem domu na Bregu pri Litiji. Razstavo prodnikov dopolnjuje razstava Naše ptice, ki jim lahko pri ogledu tudi prisluhnete.

DOMAČIJA VOVK, ŠMARTNO PRI LITIJI

 

Na Domačiji Volk v vasi Gradišče se ukvarjajo z živinorejo in ekološko pridelavo hrane. Otroci uživajo v njihovih poletnih taborih, ko preživljajo čas v sožitju z živalmi in se učijo o zeliščih in dišavnicah, ki rastejo na zeliščnem vrtu. Obiskovalce privablja tudi čudovit razgled. Najamete lahko pokrit in opremljen piknik prostor, ki je nekoliko odmaknjen od vasi ter se sprostite v naravnem okolju.

ZAVOD 16 PODKVIC

 

Zavod 16 podkvic vabi na svoj ranč v Zgornjem Hotiču ob reki Savi. Tu prirejajo šole jahanja za začetnike in bolj izkušene jahače. Posebno pozornost posvečajo terenskemu jahanju ter hipoterapiji z licenciranimi strokovnjaki za ljudi s posebnimi potrebami.

KONJENIŠKI KLUB LITIJA

 

V Konjeniškem klubu Litija se otroci in odrasli na individualnih začetnih tečajih naučite osnov western jahanja. Znanje pri njih še poglobite na nadaljevalnih tečajih. Izvajajo tudi ujahavanje in treninge konj za tekmovanja in terensko jahanje.

RAFTING KLUB VIDRA, LITIJA

 

V Rafting klubu Vidra v Litiji organizirajo nepozabne rafting izlete po reki Savi pa tudi na drugih slovenskih in tujih rekah. Vodijo uspešno kajakaško šolo. Čolne in opremo za rafting tudi izposojajo. Pripravijo izviren in nepozaben program po vaši meri.