TIC Litija

Turistično informacijski center Litija

BARBARA VRTAČNIK, DOMAČIJA PR’ ŠKUNDER, SLIVNA

Na Domačiji Pr’ Škunder v Slivni ustvarja lončarka Barbara Vrtačnik. Njeni ročno izdelani keramični izdelki s pridihom slovenske čipke in sivke, ki se ponašajo s certifikatom kakovosti Srca Slovenije, vas bodo navdušili. Tako zelo, da boste želeli tudi sami preizkusiti svoje sposobnosti na lončarskem vretenu v njeni rokodelski delavnici.

VESNA IN DANIEL POVŠE, LESENO VESELJE, DOLE PRI LITIJI

Vesna in Danijel Povše ustvarjata iz slovenskega lesa lične uporabne lesene izdelke: sklede, deske za serviranje, terilnike, šatulje. Njuni izdelki so certificirani z znakom kakovosti Srca Slovenije, primerni za vsak dom.

ANTON KLINC, GABROVKA

 

Anton Klinc je ljubiteljski oblikovalec nakita. V TIC Litija in Rudniku Sitarjevec Litija kupite njegov nakit iz hematita, spominke iz rud in mineralov, kot so hematit-barit, limonit, galenit, ki izvirajo iz rudniškega podzemlja Litije.

BARBARA DACAR, ŠMARTNO PRI LITIJI

Barbara Dacar je vsestranska umetnica, ki se ukvarja z izdelovanjem unikatnega nakita in keramike. Njeni izdelki so ročno poslikani, unikatni, prepoznavni po hudomušnih in veselih sporočilih namenjenih za različne priložnosti.

JOCA JAMŠEK, RENKE

Joca Jamšek je vsestranska umetnica, ki se ukvarja z grafičnim in unikatnim oblikovanjem, s slikanjem pa tudi kaligrafijo. Narava jo navdihuje pri fotografiranju in izdelavi slik in voščilnic iz suhega cvetja, ki ga nabira na svojih sprehodih ob reki Savi. Kakovost njenih cvetnih slik je potrjena s certifikatom Srca Slovenije.

MIRKO IN RENATA BRINOVEC, OGLARSKA DOMAČIJA BRINOVEC, DOLE PRI LITIJI

V Oglarski deželi na Dolah pri Litiji ohranjajo stoletno tradicijo oglarjenja. Na Oglarski domačiji Brinovec predstavijo skupinam postopek izdelave kope in pridobivanja oglja ter postrežejo z oglarsko malico. Pri njih lahko kupite prvovrstno slovensko oglje s potrjenim certifikatom Srca Slovenije.

ALEŠ VEBER, KRESNICE

 

V lesarski delavnici Aleša Vebra v Kresniških Poljanah nastajajo izpopolnjeni unikatni izdelki iz suhega in svežega lesa dreves, ki rastejo v Srcu Slovenije. Aleš Veber lepi med seboj različne vrste lesa, kar daje izdelkom poseben čar.

KARMEN ROZMAN, ŠIVALNICA PRI KARMEN, LITIJA

 

V Šivalnici pri Karmen nastajajo unikatni izdelki za dom in gospodinjstvo, nadprti, pogrinjki, predpasniki, toaletne torbice in drugi do potankosti dodelani rokodelski izdelki, potrjeni s certifikatom kakovosti Srca Slovenije.

ZVOM ZDRAVKO JERŠIN, GABROVKA

 

Zdravko Jeršin ustvarja s posebnim veseljem unikatni leseni nakit, ki nastaja iz koščkov odpadnega lesa. Blizu mu je tudi usnje, iz katerega izdeluje denarnice, pasove, zapestnice pa tudi brezrokavnike in sedeže za motorje. Nekateri leseni izdelki se ponašajo s certifikatom kakovosti Srca Slovenije.

VARSTVENO DELOVNI CENTER ZAGORJE OB SAVI, ENOTA LITIJA

 

V Zasavskem varstveno delovnem centru izdelujejo prešite torbe, nahrbtnike, vzglavnike, peresnice, drobižnice in mnoge druge unikatne izdelke, od katerih se nekateri ponašajo s certifikatom Srca Slovenije. Dobrodošli v njihovi trgovini v Litiji!

BRIGITA ROZINA, LITIJA

Brigita Rozina je vsestranska ustvarjalka. Izdeluje plete, tunike, odeje, ogrlice in podobne izdelke, največkrat po naročilu strank. Veselje ima tudi do pletenja košar in peharjev, ki so jih včasih izdelovali skoraj pri vsaki hiši v krajih ob Savi.