20. februar 2022

Obiščite litijski pustni karneval z več kot 170-letno tradicijo.

Litijski karneval je v slovenskem prostoru od nekdaj zelo prepoznaven in priljubljen. Karnevalski dogodki so ohranili svojo satiričnost, obarvano z aktualnimi gospodarskimi in političnimi tematikami. Osrednji dogodek karnevala je velika sobotna karnevalska povorka po središču mesta, na kateri lahko občudujete številne skupinske maske.

https://www.facebook.com/litijski.karneval/

www.zkms-litija.si, www.litija.si

TEKMOVANJE ZA NAJ PUSTNI KROFDEBELI ČETRTEK 20.02.2020

Sodelujte v tekmovanju za najokusnejši pustni krof.

V pustnem dogajanju ima posebno mesto cvrtje pustnih krofov, ki je v Litiji še posebej živo na debeli četrtek, ko se ocenjuje naj pustni krof. Strokovna komisija oceni krofe in izbere naj pustni krof tistega leta. Vi pa ga pojeste.

PREVZEM PUSTNE VLADEDEBELI ČETRTEK 20.02.2020

Obiščite Litijo, ko prevzamejo oblast v Litiji pustne šeme.

Na debeli četrtek prevzamejo oblast v Litiji pustne šeme z litijsko maskoto Litkom. Dogajanje debelega četrtka spremlja pustna kulinarika na stojnicah in razstava nagrajenih krofov. Prevzem oblasti zaokrožuje zabavni program za mlade in starejše.

OTROŠKI ŽIV ŽAVPUSTNA SOBOTA 22.02.2020

Pripeljite otroke na nepozabno pustno dogajanje.

Sobotni karnevalski dogodki se začnejo v dopoldanskih urah s tradicionalnim otroškim Živ žav-om. V Športni dvorani Litija se zberejo najmlajše litijske pustne šeme. Kulturni ustvarjalci pripravijo za najmlajše nepozabno pustno rajanje.

KARNEVALSKI PLES – PUSTNA SOBOTA 22.02.2020

Zavrtite se s svojo najljubšo pustno šemo.

Vrhunec karnevalskega dogajanja v Litiji je zvečer po povorki v Športni dvorani Litija, ko pustne šeme zaplešejo na karnevalskem plesu. Prvovrstno dogajanje, ki ga vsi tisti, ki se radi našemite, ne smete zamuditi.

ŠOLSKI KARNEVAL – PUSTNI TOREK 25.02.2020

Pustno rajanje za otroke iz lokalnih vrtcev in šol.

Veliki otroški karneval je namenjen otrokom od prvega do vključno petega razreda osnovnih šol ter najstarejšim skupinam litijskih in šmarskih vrtcev. Tribune Športne dvorane Litija so odprte tudi za obiskovalce.

POKOP PUSTA – PEPELNIČNA SREDA 26.02.2020

S pokopom Pusta zaključek pustnega dogajanja.

Veliko litijsko karnevalsko dogajanje se zaključi na pepelnično sredo s pokopom Pusta. Pustne šeme in Litko županu vrnejo mestni ključ in se odpravijo v Ribiški dom na pečene postrvi, ki so v teh krajih značilna kulinarika postne pepelnične srede.