TIC Litija

Turistično informacijski center Litija

Rudarska kulinarika:

OKREPČEVALNICA KUHLA, SPODNJI LOG

Pred obiskom Rudnika Sitarjevec Litija se v TIC Litija dogovorite za sitarjevško mal`co (pogača z ocvirki, slanina v ajdovem testu, jabolčni krhelj, musse iz hrena in jabolk, kompot s sezonskim sadjem) in škratov šmorn. Z rudarstvom povezana tradicionalna kulinarika za skupine z vsaj 10 obiskovalci!

Oglarska kulinarika:

TURISTIČNA KMETIJA KRJAN, DOLE PRI LITIJI

 

Kulinarične posebnosti Oglarske dežele, kjer se še danes suče dim iz oglarskih kop, okusite na Turistični kmetiji Pr’ Krjan. Navdušencem nad hitro hrano bo všeč oglarski hamburger, ki vsebuje lokalne sestavine, celo pravo oglje!

Gostilne in restavracije:

OKREPČEVALNICA KUHLA, SPODNJI LOG

 

V Kuhli okušajte sodobne jedi s pridihom tradicije. Na svoj način pripravijo župe (juhe) in druge jedi na žlico, testenine, vegetarijanske jedi, jedi na žaru … Hišna posebnost je zorjeno in uležano meso.

GOSTILNA IN PIZZERIJA KOVAČ, LITIJA

 

Družinsko gostišče je znano zlasti po picah iz krušne peči in malicah. Hrano dostavijo tudi na dom ali jo postrežejo na vaši prireditvi ali praznovanju.

KAVARNA IN OKREPČEVALNICA PRI MOSTU, LITIJA

 

Priljubljena točka srečevanja pri mostu čez reko Savo ponuja malice in sladka razvajanja s hišnimi tortami, pecivom in domačim sladoledom, ki jih pripravljajo na Kmetiji Čož.

RESTAVRACIJA MONA LISA, LITIJA

 

V majhni restavraciji v središču Litije ponujajo malice, kosila, pizze pa tudi velik izbor jedi po naročilu, kot so zrezki, lignji, ribe, testenine, rižote, biftki, solate in sladice.

GOSTILNA KIMOVEC, ZGORNJI HOTIČ

 

Na poti proti Ljubljani se ustavite v gostilni, kjer vam postrežejo z jedmi iz domače kuhinje, ki jih prilagajajo posamezni sezoni. Priporočamo hišne postrvi iz lastne vzreje!

GOSTILNA BERDAJS, SAVA

 

Družinska Gostilna Berdajs ponuja za posameznike in večje zaključene družbe malice in nedeljska kosila. Še posebej dobro pripravijo divjačino in sveže postrvi.

GOSTILNA MRVA, VAČE

 

V gostilni Mrva ponujajo tradicionalne slovenske koline, špinačne in skutne štruklje, kruh, pečen v kmečki peči, suhe klobase s hrenom, domač narezek in enolončnice. Prijetna domača gostilna je odprta po predhodnem naročilu, predvsem za večje družbe.

GOSTILNA VRABEC, SLIVNA

V Gostilni Vrabec ponujajo širok nabor slovenskih in mednarodnih jedi: divjačinske in ribje jedi, morski sadeži, jedi na žaru, pizze in brezmesne jedi, domač kruh … Na voljo so domača zeliščna žganja, kvalitetna točena vina in velik izbor buteljčnih vin. Za vsakogar nekaj!

GOSTILNA JUVAN, POLŠNIK

Gostilna Juvan ponuja tradicionalno kulinariko Posavskega hribovja. Pri njih dobite govejo juho, kvašene štruklje, pečenke in krače, kozlička, srno v omaki, polnjena telečja prsa in pohane piške, divjačino in v zimski sezoni koline, jetrnico. Narezek s suhimi mesninami ali hišni jabolčni zavitek dopolnite z domačim sokom, vinom ali žganimi pijačami.

GOSTIŠČE CELESTINA, SOPOTA

 

V Gostišču Celestina ob idiličnem potoku Sopota poskusite domače hišne specialitete: ribje in divjačinske ali pa vegetarijanske jedi, sladokusci se posladkajte z domačimi sladicami. Dobrodošli tako naključni gosti kot zaključene skupine!

GOSTILNA PRI MAČKU, ŠMARTNO PRI LITIJI

 

V kuhinji Gostilne pri Mačku pripravljajo jedi tradicionalne slovenske kuhinje, ki jim dodajo nekaj drugačnega, svojega. Goste navdušuje okusna hrana, pripravljena na preprost način iz kvalitetnih svežih lokalnih sestavin.

GOSTILNA KRZNAR, ŠMARTNO PRI LITIJI

 

Pod kostanji na letnem vrtu in v veliki dvorani Gostilne Krznar ponujajo okusna kulinarična doživetja. Gostje so navdušeni nad juhami, ribjimi jedmi, testeninami, rižotami, picami, hišnimi sladicami in drugimi jedmi po naročilu. Pripravljajo slavja za različne skupine do 100 ljudi. V ponudbi imajo tudi catering za neomejeno število oseb.

GOSTILNA PUSTOV MLIN, CEROVICA

 

Gostilna Pustov mlin se ponaša s prijetnim ambientom v naravi, ob gozdu in jezeru. Nudijo domačo hrano in sveže postrvi. Potrebna predhodna rezervacija.

GOSTILNA PRI ROZI, JELŠA

Ponudba Gostilne pri Rozi temelji na klasični slovenski kuhinji, na meniju pa imajo tudi modernejše jedi. Njihova hišna posebnost so divjačinske jedi. Hišne mesnine lahko kupite za domov. Edinstven ambient z gostilno in kozolcem toplarjem je primeren tudi za večje zaključene družbe.

GOSTILNA PRI JANEZU, VELIKA ŠTANGA

 

Gostilna pri Janezu ponuja nedeljska kosila in jedi po naročilu iz lokalnih, doma pridelanih živil. V gostilni lahko kupite hišne suhe mesnine, v zimskem času tudi koline. Med obiskovalci so zelo priljubljeni pice in kalamari.