Zeleno zaledje Ljubljanske kotline vas na 625 metrov nadmorske višine kličejo bujni gozdovi k doživetju nepozabne pustolovščine.

Program izleta:

V središču Slovenije v Pustolovskem parku Geoss se dvignite od tal med drevesne krošnje in s plezanjem prebudite otroka v sebi. Izbirajte med sedmimi težavnostnimi potmi na različnih višinah s kar 97 plezalnimi elementi. Adrenalina željni svoje spretnosti preizkusite na kar 25 metrov visoki plezalni trasi, tisti bolj zmerni pa ostanite bližje tlom.

Poiščite v sebi svoj slovenski ponos ob obisku Geometričnega središča Slovenije (GEOSS), geografsko natančno določene točke na zemljevidu Slovenije, ki kot srce dežele povezuje vse Slovence. GEOSS z obeliskom prestavlja simbol večstoletnega prizadevanja za obstoj ter zakoreninjenost Slovencev na območju današnje države.

Sprehodite se po gozdnih poteh in se povežite s predniki, ki so naselili te kraje že v pradavnini. Izberete lahko Pot okoli Slivne, Pot GEOSS ali Arheološko pot, ki se začne v Kleniku pri poustvaritvi znamenite situle z Vač. Ustavite se sredi Vač na srednjeveškem trgu z vodnjakom, vago, periščem in cerkvijo sv. Andreja z edinstvenim božjim grobom.

Okrepčajte se na kateri od ekoloških ali izletniških kmetij in spoznajte način življenja domačinov od blizu.

Primeren čas obiska: Pustolovski park Geoss je odprt med vikendom od aprila do novembra in v času poletnih počitnic.

Dobro je vedeti: Pri ponudnikih se je dobro najaviti vnaprej. Za obisk cerkve sv. Andreja pozvonite pri hiši na naslovu Vače 18. Priporočamo športna oblačila in primerno obutev.

Oddaljenost od Ljubljane: 40 km


Trajanje:
celodneven izlet oz. glede na izbor obiska lokacij

Izhodiščno mesto: parkirišče Pustolovskega parka Geoss

Ob poti obiščite še:

V okolici obiščite:

Možnost nočitve:

Informacije: TIC Litija, Valvazorjev trg 10, 1270 Litija, E: info@visitlitija.si, T: +386 59 940 503, M: +386 70 700 484, FB: Visit Litija